Klaipėdoje pradėda kursuoti vandens autobusai

klaipeda vandens autobusasNuo 2023 birželio 16 d. Dangės upe 8 km maršrutu plaukios L1 maršruto vandens autobusas. Pirmoji jo stotelė įrengta senamiestyje, o paskutinė – Tauralaukyje, o visą maršrutą su 6 stotelėm  prie specialiai įrengtų pontoninių prieplaukų keleivinis katamaranas įveiks per 1 val.

Tai pirmasis šalyje maršrutas elektriniu reguliaraus susisiekimo vandens autobusu. Laivas ir suprojektuotas, ir pagamintas Klaipėdoje. Elektrinis variklis dirba itin tyliai. Panoraminiai langai ir tyla salone leis geriau pastebėti ir įvertinti pakrančių grožį. Autobuse tėra 11 keleivių vietų (viena pritaikyta ir neįgaliajam).

klaipeda vandens autobusas schemaMaršrutas yra sezoninis ir skirtas tikrai niekur neskubantiems žmonėms. Kita vertus, upėje autobusas tikrai nepateks į transporto spūstį. Ne visi norės ir nuplaukti, ir grįžti vandens autobusu. Planuojant vienos krypties kelionę, patogiausios nuvažiuoti/grįžti maršruto gale bus miesto autobusų stotelės: Tauralaukyje – Apynių, Mažajame kaimelyje – Botanikos sodo (visos - 14-ojo autobuso maršruto). Centro kryptimi važiuojant galima įlipti ir to paties maršruto Kino studijos stotelėje.

Bilietai ir kainos
Klaipėdos miesto taryba yra nustačiusi ir 20% nuolaidą visos kainos bilietui, naudojantis fizine Klaipėdiečio kortele, kuri papildyta pinigais.

Pilnos kainos bilietas - 3 Eur
Bilietas su 20% nuolaida (galioja tik naudojantis fizine Klaipėdiečio kortele) - 2,40 Eur
Bilietas su 50% nuolaida - 1,50 Eur
Bilietas su 80% nuolaida - 0,60 eur.

Atsiskaitymo būdai
Grynaisiais maršrute atsiskaityti nebus galima. Visi galimi atsiskaitymo būdai – elektroniniai.

1.  Bekontakte bankine kortele
Užtenka priglausti bankinę kortelę prie logotipais pažymėjo skaitytuvo. Taip perkami tik pilnos kainos bilietai.

2.  Naudojantis Klaipėdos viešojo transporto e.bilieto kortele / elektroniniu mokinio pažymėjimu.
Esami terminuotieji (mėnesio, metiniai ir kt.) miesto autobusų bilietai vandens autobusuose negalioja. Atsiskaityti už kelionę galima tik apmokant  iš elektroninės piniginės.
Vaikai nuo 14 metų ir studentai turėtų pakoreguoti savo e.bilieto paskyros nustatymus į „14 metų ir daugiau“, kad pažymėjus kortelę tinkamai apmokėtų už savo kelionę.

Taip pat už kelionę galima apmokėti ir kita laikmena, į kurią yra integruotas e.bilietas: moksleivio e. pažymėjimu, Klaipėdiečio kortele.

Pirkti bilietą galima ne tik sau, bet dar ir iki 3 papildomų – bendrakeleiviams.
Tokie Draugo bilietai yra tiktai pilnos kainos, nepriklausomai, ar pats e.bilieto kortelės turėtojas turi nuolaidą, ar ne. Draugo bilietas perkamas lygiai taip, kaip ir miesto autobusuose.

3. Naudojantis programėlę e-Ticket Klaipėda, nuskaitant vienkartinio bilieto QR kodą ekrane.
Atsisiuntus programėlę
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.klaipeda.app&hl=lt&gl=US&pli=1
galima nusipirkti norimą kiekį norimos rūšies bilietų ir jais atsiskaityti, žymint QR kodą bilietų skaitytuvo langelyje apačioje.

Spausdinti El. paštas