Naujas Smiltynės perkėlos keltas – planuojamas 2021 m. liepą

Smiltynes naujas keltas 12021 m. balandžio 8 d. įvyko naujojo Smiltynės perkėlos kelto korpuso blokų sujungimo ceremonija. Šiuo įvykiu pažymėtas naujas laivo statybos etapas. Keltą statančios Vakarų Baltijos laivų statyklos (VBLS) teigimu, liepą laivas jau bus nuleistas į vandenį.

6,5 mln. Eur vertės kelto statybos sutartį bendrovė "Smiltynės perkėla" su Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupei priklausančia VBLS pasirašė praėjusių metų gegužę, o darbai pradėti rugsėjį. Visą projektą, nuo laivo projektavimo iki jo statybos bei atidavimo užsakovui, atlieka Lietuvoje esančios VLG grupės įmonės.

Smiltynes naujas keltas 2Smiltynės perkėlai VBLS stato 60 m ilgio, 14 m pločio universalų keleivinį-krovininį keltą. Juo bus galima pervežti iki tūkstančio keleivių arba ne mažiau 40 lengvųjų automobilių ir 600 keleivių. Laive bus sumontuota šiuolaikinė, aukščiausius saugos ir priešgaisrinius reikalavimus atitinkanti įranga. Projektas išskirtinis tuo, kad šis keltas yra ne serijinės gamybos, o pagal konkrečius AB "Smiltynės perkėla" poreikius statomas laivas. Planuojama, kad keltas dirbs tiek Naujosios, tiek Senosios perkėlos terminaluose.

Spausdinti El. paštas