Klaipėdos švyturį planuojama atverti visuomenei

svyturys karetosDaugelį dešimtmečių Klaipėdos švyturys, buvęs uždaru objektu uosto teritorijoje, dar šiemet  gali būti atvertas visuomenei. Seniausią Lietuvos švyturį planuojama perduoti Klaipėdos miesto savivaldybei. „Klaipėdos švyturys būtų didelis traukos objektas ne tik klaipėdiečiams, bet visos Lietuvos ir užsienio turistams“, – pabrėžia Klaipėdos miesto meras V. Grubliauskas.

Šiuo metu koordinuojami veiksmai, kad švyturio perėmimo procesas vyktų sklandžiai. Miesto savivaldybei įvertinus švyturio perėmimo galimybes, galutinį sprendimą priims miesto taryba. Savivaldybei perėmus švyturį ir atvėrus visuomenei, jo paskirtis – padėti laivams įplaukti į uostą – išliktų, nes tai svarbus navigacinis objektas jūrininkams.

40 metrų aukščio švyturys, pasitinkantis į uostą įplaukiančius laivus, pastatytas ir įžiebtas 1796 m. Jis buvo vienas pirmųjų Baltijos jūros šiaurės rytų pakrantėje. Nuo pirmojo įžiebimo iki šių dienų švyturys buvo aukštinamas, įrengta daugiau atšvaitų, o per Antrąjį pasaulinį karą buvo visiškai sugriautas, tačiau 1945 m. atstatytas.

Apię Klaipėdos švyturio istoriją daugiau skaitikyte >>

Spausdinti El. paštas